Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Listal logo
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Hitlers Hollywood                 (2017)
25.10.2017 Dokumentti natsi-Saksan elokuvateollisuudesta tiputtelee elokuvantekijöiden ja filosofien nimiä. Sanotun todellinen merkitys ei välity, jos katsojalta ei löydy elokuvataiteen harrastuneisuutta, mikä on outoa, koska pohtivaiselle cinefiilille Hitler's Hollywood antaa yllättävän vähän ajateltavaa. Sen tuntuu huomioivan teos itsekin keskittyen minuutti toisensa perään näyttämään pätkiä ajan tunnetuimmista elokuvista. Näytteet ovat toki kiinnostavaa katsottavaa, vaikka eivät tee kokonaisuudesta onnistunutta. Toteutustapa huutaisi henkilökohtaisempaa esseismiä, mutta sitä ei saada. Kertojaäänelle käsikirjoitetut sanankäänteet ovat runollisessa mahtipontisuudessaan paikoin tahattoman koomisia.
8 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Winnie                 (2017)
23.10.2017 Päivän riuskan haravoinnin jälkeen oli hyvä katsoa mieltä nostattava dokumentti. Poliittisesti tärkeä ja kiinnostavia arkistokuvia ja haastatteluita sisältävä, valitettavasti analyysin osalta lapsipuolen asemaan jäävä filmi siitä, kuinka vallanhimoiset ukkelit antoivat persettä kapitalismille ja heittivät likaisen työn tehneen naisen rekan alle, niin kuin tapana on.
8 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
The Unknown Girl
20.10.2017 Nuori ja lupaava lääkäri tekee välinpitämättömyyttään virheen, jonka vuoksi nuori maahanmuuttajatyttö kuolee. Naisen nimi on tuntematon. Sitä sankarittaremme lähtee selvittelemään ja törmää vaelluksellaan kaikenlaisiin ranskalaisen työväenluokan kurjuuksiin. Ristiriitaisia tunteita herättävä draama kertoo länsimaisen keskiluokan välinpitämättömyydestä, mutta tuntuu lopussa kiittelevän päähenkilöä siitä, että hän on oppinut haistelemaan pierujaan ja jakamaan armeliaisuuttaan vähempiosaisille. En ole aivan varma onko tarina tarkoitettu koomisen raivostuttavaksi sarkasmiksi. Jos on, tämä on tavallaan mestariteos. Jos ei... yh.
9 months ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Los violadores
2.10.2017 Unohdin katsoneeni tämän votkahuurussa joskus aamuyöllä. Yritin parhaani kiinnittääkseni siihen jotain huomiota, mikä oli aika helppoa, koska olin suuren osan ajasta ainoa, joka oli valveilla katsoakseen tätä. Elokuvan hurjasta maineesta huolimatta pätkä jäi hiukan löysäksi. Parhaat palat ovat olleet arvosteluista tiedossa jo ajat sitten, joten vaikka teos etenee suht rivakkaa tahtia, ei se pystynyt yllättämään niin makoisasti kuin voisi kuvitella. Tai sitten olen vain vuosien mittaan jo niin turtunut eksploitaatiolle, että elokuva saa yrittää ankarammin, jotta se saisi minusta irti enemmän kuin hymähdyksen. Hyvää fetisismimeininkiä, päähenkilö on moraalisesti kuvottava ilmestys, natsi räjäytetään istuessaan paskalla.
9 months ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Twin Peaks: Fire Walk with Me                 (1992)
18.10.2017 Uusintakatselu. Nyt, erityisesti kolmannen kauden nähtyäni, ymmärrän paremmin niin elokuvan rytmin kuin mitä se yrittää tehdä. Tämähän on kammottava, varomattoman katsojan tunnetasolla paskaksi runteleva elokuva pikkukaupungin ydinperheen sairaalloisuudesta. Dysfunctional family -alagenressä on harvemmin ollut Palmerien kaltaista flipannutta mutta samalla todelliselta tuntuvaa yksikköä.
9 months ago
Lamourhaaja voted for an image

9 months ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Twin Peaks: The Missing Pieces                 (2014)
17.10.2017 "Oh mr. Jeffries the shit it come out of my ass!" Yllättävän kivutonta katsoa. Puolitoistatuntinen kokoelma pelkkiä pois leikattuja kohtauksia. Osa niistä auttaa ymmärtämään entisestään sarjan keskusperheiden dynamiikkaa. Osa taas on selvää throw-away-tavaraa, jonka tehtävä on lähinnä syventää tuttuja sivuhahmoja. Nämä kohtaukset eivät ole keskustarinalle oleellisia mutta kiehtovia silti. Ja sitten mukana on Chris Isaakin nyrkkeilyottelu junttisheriffiä vastaan, mikä muistuttaa enemmän kuin hiukan They Liven nyrkkimatsista. Ennen kaikkea Bowien juttujen poistamista pidän järkevänä – varsinaisessa Fire Walk With Me -elokuvassa tämän saapuminen Philadelphiaan on toteutettu paremmin ja sarjan jatkon kannalta kiinnostavammin. En pidä tätä elokuvana, joten jätän tähdittämättä.
9 months ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Twin Peaks                 (1990-1991)
22.8.–16.10.2017 Olen nähnyt Twin Peaksin kokonaisuudessaan edellisen kerran lapsena. Tuolloin minulta taisi jäädä välistä yksi tai kaksi jaksoa. Sen jälkeen olen yrittänyt lukuisat kerrat saada näitä kahta kautta katsottua uudelleen, mutta toisen kauden jälkipuolisko on yksinkertaisesti niin hapokas, etten ole pystynyt, en saatana millään. Nyt katsoin kaverin tyttöystävän kanssa kaikki. Viimeiset kolme osaa katsoimme tänään. Taso laskee kuin lehmän häntä välittömästi sarjan luultavasti parhaan jakson jälkeen eikä nouse ennen kuin Cooper laittaa puvun takaisin päälle. Tämä tarkoittaa noin kymmentä jaksoa typerää ja yhdentekevää paskaa. Siitä huolimatta ensimmäinen kausi sekä toisen kauden alku ja kaksi viimeistä jaksoa, etunenässä Lynchin ohjaamat jutut, estävät koko sarjaa valumasta viemäriin. Joten annan niiden tasokkuudesta ja nostalgiasta johtuen näinkin paljon tähtiä. Seuraavaksi: keskiviikkona elokuvan uusintakatselu ilman nostalgian silmälaseja. Uskon pitäväni siitä enemmän kuin aiemmin.
9 months ago
Lamourhaaja posted 6 images [View All]

9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 9 items to Elokuvapäiväkirja list
A Day in Santa Fe
Haiti
1126 Dewey Avenue, Apt. 207                 (1939)
Bicycle Polo at San Mateo
Tree Trunk to Head                 (1938)

9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
The Killing of America                 (1981)
26.9.2017 Katsoin normaalin leikkauksen, en Japani-versiota. Mondo-dokumentissa on luultavasti ideana näyttää kuinka Yhdysvallat on läpikotaisin väkivaltainen kansakunta. Lopputuloksena on yksi kollaasitekniikan mestarinäytteistä filmin liikkuessa kuumeisesti eteenpäin poliitikkojen salamurhista sarjamurhaajiin. Joukkoon mahtuu koomisen totista kertojaääntä, paljon arkistomateriaalia, haastatteluita ja muutama oletettavasti lavastettu filminpätkä, joita on kuitenkin verrattain vähän. Elokuva herkuttelee parhaimmilla filmille tallennettuilla surmilla näyttämällä niitä uudestaan, usein hidastettuna. Tämä on kieltämättä yksi viihdyttävimmistä aihepiirin tuotoksista ja vailla minkäänlaista tyhjäkäyntiä, mutta iloni saattaa osittain johtua siitä, että olin katsoessani aika päihteissä.
9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja posted a image

9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
The Reflecting Skin                 (1990)
24.9.2017 Southern gothic -kasvutarina kauniisti ja kivuliaasti. Neuroottisia, tuskaisia, välinpitämättömiä tunteita. Ydinkokeita ja ydinperheitä, myyttisiä hahmoja ja lapsenmurhaajia. Erinomainen elokuva.
9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja commented on a list
Elokuvapäiväkirja (199 movies items)

"Mukava kuulla. Vittumaisen huono filmi."


9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 6 items to their collection
Mother!

have watched

5/10

The Bond                 (1918)

have watched

3/10

Pay Day

have watched

7/10

The Idle Class

have watched

7/10

Sunnyside

have watched

6/10


9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 38 items to their collection
Barbara

have watched

6/10

Summer Hours

have watched

4/10

Lord of the Flies                 (1963)

have watched

3/10

Ito: A Diary of an Urban Priest

have watched

5/10

Lo and Behold, Reveries of the Connected World                 (2016)

have watched

6/10


9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 2 items to Elokuvapäiväkirja list
Mother!
Barbara

9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Summer Hours
22.9.2017 Voiko tylsyyteen kuolla? Rikkaat akateemikot harmittelevat 100 minuutin ajan, kun on vaikeaa myydä valtava kartano ja miljoonien arvoinen omaisuus. Sen lisäksi nuorisossa on tulevaisuus, vaikka nämä kokisivat etuoikeudekseen olla välittämättä historiasta tai taiteesta. Suomi-DVD:n sisäkannessa oleva vertaus Éric Rohmeriin on haudalle kusemista.
9 months, 3 weeks ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Lord of the Flies                 (1963)
16.9.2017 Kärpästen herra on luultavasti heikoin lukemani opus, jonka perusteella on saatu Nobelin kirjallisuuspalkinto. Nuortenkirja häviää rikkaudessa esimerkiksi Astrid Lindgrenin vastaaville. Sen allegoria on raskas ja kulunut. Epäuskottavuudellakin on rajansa, vaikka kuinka tarkoitus olisi vain välittää kärjistetty sanoma. On ehkä korkealentoisen tuntuista ajatella, että ihminen on ihmiselle aina pohjimmiltaan susi, mutta sosiologiset tutkimukset ja moderni psykologia osoittavat, ettei näin yksiselitteisesti ole. Kaikki historiaan jääneet katastrofitilanteet, joissa ihmiset ovat auttaneet toisiaan, todistavat toisin. Lajimme on kykenevä niin tallomaan muita laivojen upotessa kuin auttamaan toisia lentokoneen tiputtua vuoristoon. Kun yhteisöt romahtavat, kyse on lukuisista eri muuttujista. Pienten poikien heimon vertaaminen (sotaa käyvään) yhteiskuntaan ontuu, koska kyseessä ovat kokoluokaltaan ja järjestelmiltään erilaiset yhteisöt, jotka toimivat eri säännöillä. Toisin sanoen kyse on nolostuttavasta sössöstä, jonka sanoma on jotain demokratian puolustamisen ja yleisen jeesustelun väliltä. Alkukantaisuuden rinnastaminen puoliraa'an lihan syömiseen ja petomaisiin ugalabugalatansseihin on tyypillisen englantilaisella tavalla ylimielistä. Tämä näkemys kirjasta sopii myös yksi yhteen Lord of the Fliesiin elokuvana. Sen lisäksi joutuu katsomaan lapsia, jotka eivät osaa näytellä, ja amatööritason teknistä osaamista.
10 months ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Ito: A Diary of an Urban Priest
16.9.2017 Entinen nyrkkeilijä on ryhtynyt buddhalaiseksi papiksi, joka pitää Tokiossa viskibaaria ja yrittää auttaa rikoksia tehneitä ja omaisensa menettäneitä heidän henkisissä kamppailuissaan. Kohtaukset ovat hitaita ja pitkiä perustuen lähinnä nyrkkeilijän käymiin dialogeihin ja monologeihin. Otoksissa on vahva tyylittelyn ja lavastamisen maku. Valitettavasti kokonaisuus jää summaansa pienemmäksi, ekstaattisesta totuudesta vajaaksi, vaikka dokumentti on oikein viihdyttävä. Hienoimmassa jaksossa pappi kohtaa isänsä menettäneen arjen filosofin, joka kokee harteillaan painavan vastuun, koska hän on nyt suvun ainoa mies.
10 months ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Lo and Behold, Reveries of the Connected World                 (2016)
14.9.2017 Herzogin dokumentti on sirpaleinen kuin Internet-kulttuuri, mutta ei sisällä aiheesta jotain tietävälle paljonkaan uutta. Kiinnostavimpia olivat hakkerointia ja netin alkuaikoja käsittelevät episodit. Ohjaaja onnistuu luomaan keskinkertaisimmillaankin viihdyttävää jälkeä. Taitaa olla silti niin, että Grizzly Manin ja Bad Lieutenantin jälkeen Herzog tukehtui omaan manerismiinsa ja tuli liian tietoiseksi omasta mediapersoonastaan, jotta hänen elokuvansa voisivat enää olla merkittäviä. Samana vuonna valmistunut tulivuoridokumentti kiinnostaa silti.
10 months ago
Twin Peaks
 Twin Peaks 10/10
10 months, 2 weeks ago
Lamourhaaja added 1 item to Elokuvapäiväkirja list
Twin Peaks
22.5.–4.9.2017 Sarja siitä, kuinka David Lynch käy kahvilla Monica Belluccin kanssa.
10 months, 2 weeks ago
Lamourhaaja added 7 items to Elokuvapäiväkirja list
Rapture                 (1965)
Medium Cool                 (1969)
Mickey
Wild and Woolfy
I Know Where I

10 months, 2 weeks ago
Lamourhaaja posted a list
10 months, 2 weeks ago
Der Kongreß tanzt                 (1931)
The Smiling Lieutenant
Two Hearts Beat as One                 (1932)
A Canção de Lisboa
Dames

10 months, 2 weeks ago
Lamourhaaja posted a list
10 months, 2 weeks ago
Way Down East
Johan
The Kid (1921)
Merry-Go-Round
He Who Gets Slapped                 (1924)

10 months, 2 weeks ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block